DORIPESCO S.A.
Producător piscicol si unitate de alimentatie publică

DORIPESCO S.A. (producător piscicol si unitate de alimentatie publică), este o societate comercială cu capital integral privat înfiinţată în anul 1993, sediul administrativ fiind în Com.Hălchiu, str. Bisericii nr.224, jud.Brasov, având ca activitate principală acvacultura în ape dulci.Continuând activitatea fostei Intreprinderi Piscicole Braşov şi bazându-se pe experienţa de peste 30 de ani a angajaţilor săi, Doripesco a devenit în timp unul dintre cei mai importanţi producători şi procesatori de peşte din ţară. În prezent gestionează un domeniu piscicol de 418 ha situat în Dumbrăvita.
Sediul în Com.Hălchiu, str. Bisericii nr.224 jud.Brasov, în calitate de PARTENER 5 , CUI 4728717 ,reprezentată legal prin dl Emanoil-Dorin CRIZBĂSAN cu functia de Administrator si având ca responsabil de proiect pe Emanoil-Dorin CRIZBĂSAN cu functia de administrator;

Produs în Delta din Carpați

De la înfiinţare şi până în prezent Doripesco şi-a extins activitatea pe domenii conexe activităţii de acvacultură. Astfel, la complexul piscicol de la Vadu Roşu (Rotbav) a fost dezvoltată o balastieră care, în timp, s-a transformat într-o puternică divizie de construcţii ce susţine sectorul de profil din judeţul Braşov şi nu numai. La complexul de lacuri de la Dumbrăviţa, atât apa din pârâul Hamaradia, cât şi diversitatea vegetaţiei au creat în timp un sol deosebit de fertil denumit turbă. Cunoscând avantajele acestei roci sedimentare de culoare cafenie-închisă sau neagră, care s-a format prin descompunerea lentă şi carbonizarea parţială a materialului vegetal acumulat în mlaştini neaerisite, care se întrebuinţează, în special, ca îngrăşământ natural, Doripesco a dezvoltat divizia de turbă. Produsul Magicsol este în prezent deosebit de apreciat de utilizatorii din toată ţara.
Complexele piscicole aflate în custodia Doripesco prezintă avantaje deosebite nu doar pentru acvacultură, ci şi pentru turism. Doripesco a dezvoltat trei unităţi de turism şi trei activităţi de agrement. Bazându-se pe succesul Complexului turistic Doripesco de la Vadu Roşu (Rotbav), Doripesco S.A a mai înfiinţat două locaţii de turism: Restaurantul Casa Păstrăvarului şi Pensiunea Poiana Râşnoavei, ambele bucurându-se de un real succes în rândul turiştilor. Avantajele competitive ale acestor locaţii de turism sunt reprezentate de următoarele elemente: meniul specific pescăresc cu peşte de primă prospeţime din bălţile proprii, ambianţa extraordinară determinată de peisajul natural al lacurilor , precum şi activităţile de agrement oferite turiştilor. Doripesco S.A. introdus în circuitul turistic trei activităţi de agrement care se bucură de un real succes: pescuitul sportiv, birdwatching-ul şi vânătoarea.

Din martie 2006, Doripesco S.A. a preluat în custodie complexul de lacuri de la Dumbrăviţa. Acest complex de lacuri format pe pârâul Hamaradia reuneşte anual peste 200 de specii de păsări specifice doar acestei zone şi Deltei Dunării. Diversitatea avi-faunistică şi animală a făcut ca această zonă să intre sub protecţie europeană prin clasificarea ei ca arie naturală protejată (Sit Natura 2000 şi Sit Ramsar).

În cadrul parteneriatul Doripeco S.A. va comercializa peste proaspăt de apă dulce și va fi furnizor de materii prime către Doripesco Prod Srl unitatea de procesare pește. Deasmenea în calitate de gestionară a trei unitati de alimentatie publică (HoReCa) : Restaurantul Vadu Rosu, Restaurantul Casa Păstravarului, Pensiunea Valea Râsnoavei va integra productia provenită de pe lantul scurt pe piata locală prin folosirea si promovarea în meniurile proprii a produselor parteneriatului.
produsindeltadincarpati
Proiect cofinanţat prin Programul Național Pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 16.4 ” Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol”