Un “colţ de Rai” între munţi Delta din Carpaţi este arie naturală protejată, sit Natura 2000 şi Sit Ramsar, situată în Depresiunea Bârsei, judeţul Braşov.

Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă în primul rând armonia naturii. Peștele trăiește în mediu natural controlat, cu vegetație acvatică, stuf, păsări și animale de apă, Delta din Carpaţieste arie naturală protejată, sit Natura 2000 și Sit Ramsar. Această arie are 415 ha de apă, stufăriș, canale, pâraie, mlaștini, pajiști umede și inundabile şi este încă singurul Sit Ramsar din Regiunea 7 Centru.
produs in delta din carpati
produs in delta din carpati
Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă, în al doilea rând, pește creseut în mediu natural controlat și hrănit cu cereale de cea mai bună calitate. Doripesco nu realizează o cultură intensivăa peștelui și nu utilizează în procesul de creștere hrană granulată, ci doar cereale de cea mai bună calitate. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafaţă care asigură peștelui o creștere în mediu natural iar hrana cu cereale completează tot acest proces de creştere astfel încât clienții noștri să se bucure de produse proaspete și naturale.
produs in delta din carpati
Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă, în al treilea rând, peşte de primă prospeţi Produsele Doripesco beneficiază de materie primă prospeţimea întâi, provenită din mediul natural, datorită faptului că peștele pescuit se transportă viu, în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare, ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepție și până la obţinerea produsului finit se urmărește să nu se depășească timpul de 72 ore, asigurându-se prospețimea produsului, continuitatea și uniformitatea calităţii și siguranței alimentare.
produs in delta din carpati
produs in delta din carpati
Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă, în al patrulea rând, produse tradiționale din peşte. Încă din cele mai vechi timpuri, una dintre ocupațiile populaţiei din Țara Bârsei a fost și pescuitul. Peștele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare și afiumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Preluând rețetele aduse pe meleagurile noastre în epoca fanariotă de rușii lipoveni, sau pe cele aduse de coloniştii de origine germanică (sașii), Doripesco a devenit prima companie producătoare de peşte și produse procesate din pește care are atestat de produse tradiţionale.
produs in delta din carpati

Delta din Carpați
Vezi activităţi pentru relaxare şi agrement

produsindeltadincarpati
Proiect cofinanţat prin Programul Național Pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 16.4 ” Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol”